Benvinguts a l'ajuntament
Portada Ajuntament El Poble Atenció al ciutadà Actualitat Seu electrònica
Notícies municipals
Dijous, 9 de novembre de 2017
Jornades Educació artística i municipi - Barcelona, 14 i 21 de novembre de 2017
XXVI Fòrum local d'educació i XVII Jornada de bones pràctiques
Les escoles municipals de música són una eina educativa i cultural clau, en la mesura que contribueixen a democratitzar la pràctica musical. Alhora, els projectes que impulsen aquestes escoles reforcen l’articulació de comunitats i territoris. El proper mes de novembre tindrem ocasió de reflexionar i debatre sobre com la funció d’educació artística dels ajuntaments. Us convidem a participar-hi.

La pràctica i l’aprenentatge de la música i d’altres disciplines artístiques aporta valors clau en el desenvolupament integral de les persones; millora l’expressivitat de les emocions, fomenta la imaginació, l’autoestima, la disciplina, l’esforç i les habilitats de relació interpersonals i socials. A més, té un impacte positiu l’assoliment de les competències acadèmiques i de l’èxit educatiu.

En aquest sentit, les escoles municipals de música han contribuït a democratitzar de manera exponencial la pràctica musical, esdevenint una eina educativa i cultural clau. Alhora, el desenvolupament al territori dels diferents projectes impulsats per aquestes mateixes escoles ha permès reforçar la seva funció d’articulació de comunitats i territoris. Es tracta d’una dimensió comunitària que reforça el seu paper com a agents compromesos i actius en la promoció d’una societat més participativa i cohesionada.

Amb aquestes premisses, plantegem aquestes jornades com a un punt de trobada de tècnics i electes municipals, professionals del sector, docents i educadors perquè puguin debatre i reflexionar sobre la funció de l’educació artística i el paper clau dels ajuntaments a través de les escoles municipals de música, dansa i centres de les arts.

En el decurs de les jornades comptarem amb un espai per conèixer i compartir i debatre al voltant de diferents models d’intervenció i experiències d’interès que s’estan duent a terme al territori tant de projectes comunitaris a les escoles i instituts com de projectes oberts al conjunt de la ciutadania.

El primer dia de trobada té com a objectiu aportar una visió experta i estratègica sobre el paper de les arts en la vida de la ciutadania, posant el focus en l’educació artística. A partir d’aquesta reflexió debatrem sobre accions concretes que es duen a terme als municipis per afavorir la funció educativa artística dins i fora escola. Finalment, posarem sobre la taula quin és el paper que hi juga l’administració local, i quins són els principals reptes i punts forts a l’hora de dissenyar i implementar polítiques educatives artístiques.

El segon dia la jornada servirà per conèixer, intercanviar i compartir de forma participativa diferents experiències que es duen a terme als municipis per afavorir la funció educativa artística, especialment les de les escoles municipals de música, dins i fora escola.

 

  • Programa

Primer dia

9:00-9:30 Recepció i lliurament de documentació


9:30-9:45 Benvinguda i presentació


  • Rafael Homet i Ventayol, diputat delegat d'Educació

9:45-11:00 Ponència marc ‘Hibridar i transformar l'educació a través de les arts’ a càrrec de Fernando Hernández Hernández.


11:00-11:30 Pausa – cafè


11:30-13:00 Taula col·loqui ‘Models d’intervenció al municipi


  • Ester Bonal. Xamfrà, Centre de Música i Escena
  • Anna Carné. ConArte / Planters de Figueres
  • Estefania Figueras. IES Moisès Broggi
  • Núria Sempere. Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet de Llobregat
  • Condueix i modera: Ignasi Gómez

13:00-13:30 Constitució de la Xarxa d’ Escoles Municipals de Música


13:30-14:00 Cloenda


  • Jordi Plana Arrasa, gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona

Segon dia

9:00-9:15 Recepció i lliurament de documentació


9:15-9:30 Presentació de la jornada


9:30-10:30 Ponència a càrrec de Pedro Sarmiento.


10:30-11:00 Pausa – cafè


11:00-13:30 Dinàmica participativa ‘Art-Edu’. Aula taller on, mitjançant una metodologia oberta, participativa i fonamentada en un model d’intercanvi ‘entre iguals’, els participants protagonitzaran una experiència d’aprenentatge compartit.


13:30-14:00 Tancament de l’aula taller. Conclusions i cloenda

 

 Twitter Facebook La Tafanera
Imatges
RSS | Meteorologia | Mapa Web | Avís legal | Crèdits | Adreces i telèfons
Ajuntament de Santa Maria d'Oló Avinguda Manuel López,1  ·  08273 Santa Maria d'Oló  ·  NIF P0825800F   ·  Telèfon 93 838 50 00  ·  st.m.olo@olo.cat