Mesures per mitigar el canvi climàtic

Dilluns, 15 de juliol de 2019 a les 00:00

El protocol de Kyoto, signat l'any 1997 i ratificat el 2005 en la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, va ser el primer instrument de dret ambiental internacional que volia limitar les emissions per al conjunt de països industrialitzats que s’hi esmentaven.

L'objectiu era aconseguir una reducció mitjana del 5% de les emissions totals de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) respecte a les emissions del 1990, entre el període 2008 i 2012. Fins ara, aquests objectius no s'han acomplert i les emissions han seguit augmentant a un ritme superior a un 3% anual des de l'any 2000.

Una altra de les mesures preses a escala global ha estat la creació del comerç d'emissions de GEH.

L'objectiu últim del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, explicitat en l'article 2, és l'estabilització de les concentracions de gasos amb efecte d’hivernacle a l'atmosfera a un nivell que impedeixi interferències antropogèniques perilloses en el sistema climàtic.

Si bé un cert nivell d'alteració climàtic ja és irreversible, cal aplicar estratègies d'adaptació i de mitigació del canvi climàtic.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 12:11