Eva Vila

Eva Vila es una directora de cine, guionista i música española.

En el 2008, el seu primer llargmetratge documental:  B-Side: la cara B de la música en Barcelona  (2008) es va presentar en els festivals internacionals de Rotterdam, DocLisboa, Cali, Varsovia, Cagliari i In-Edit Barcelona, així como en el cicle de cine de la National Gallery de Washington i la Universitat de Nova York on va rebre bona acollida. Aquesta pel·lícula s'endinsa en els processos de creació musical i en el recorregut que hi ha fins la interpretació final con música comtemporània o jazz vanguardista.

La formación musical de l'Eva Vila proporciona a les seves pel·lícules un component musical que fa que l'espectador disfruti de una forma diferent les imágens. En ella participen músics de la experimentació, la improvisació i la vanguardia musical catalana, como Joan Saura y Oriol Perucho, en lo que es coneix com «ciutat creativa».

En el 2009, va tornar a utilitzar la seva formació com a crítica d'art i musical en el documental sobre la vida del compositor catalá Josep Soler i Sardà en  El espacio de uno mismo .

En el 2012, Eva va realitzar  Bajarí  (Barcelona en llengua caló), una pel·lícula en la que planteja el sentit de pertinença a una comunitat determinada, la dels gitanos catalans, un entorn proper però amagat de la Barcelona més desconeguda . ​ Va ser nominada dins de la categoria a Millor Pel·lícula Documental en els Premis Gaudi de 2013 . ​ 

En el 2016, la seva obra  Penélope  Viatge a Ítaca (o a Santa Maria d’Oló, d'on era la seva àvia) es va estrenar dins de la Secció Oficial a concurs del 14r. Festival de cine europeu de Sevilla . ​ Amb aquesta obra va intentar reescriure l' Odisea  adaptada als nostres temps.

A més a més de dirigir les seves pel·lícules, participa i col·labora en numerosos projectes. Va fer de productora delegada de las pel·lícules de Isaki Lacuesta, Meredes Álvarez i Ricardo Íscar entre d'altres. També va treballar a pel·lícules col·lectives realitzades per Víctor Kossakovsky, Claire Simon, Avi Mogravi i Sergei Dvortsevoy en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra, en la que coordina des de el 2003 un Máster en Documental de Creació i on va participar en el desenvolupament de projectes al costat de Joaquim Jordà i José Luis Guerín. Participa en projectes expositius y discogràfics, i es membre del grup de profesionals independients que constituen el comité ejecutiu del Consell de Cultura de la Ciutat de Barcelona.

Filmografia: 
2008 –  B-side: Music in Barcelona . Documental. 
2009 –  El espacio de uno mismo . Documental. 
2012 –  Bajarí . Documental. 
2016 –  Penélope . Largometraje.

Darrera actualització: 19.04.2018 | 09:50