Informació geogràfica

Descripció


Santa Maria d'Oló és un poble a l'extrem nord de la comarca del Moianès, en un territori molt accidentat, drenat per tres rieres: La Gavarresa, la riera d'Oló i la riera de Malrubí, afluent de la primera.

El terme de Santa Maria d'Oló té un nucli agrupat que duu el mateix nom que el municipi, amb tres barris diferenciats:
- Dalt del poble, que és el nucli primigeni,
- la zona central actual,
- i la Cooperativa de les Cases Noves, sorgit a partir de la industrialització.

A poca distancia del nucli al nord-oest camí d'Avinyó, trobem dues agrupacions de cases, el Raval Rovirola i el Raval de Santa Eulàlia.

Fora del nucli, hi ha tres antigues parròquies rurals que conformen petits pobles rurals: Sant Joan d'Oló, Sant Feliuet de Terrassola i Sant Vicenç de Vilarassau.

I falta afegir dos nuclis de masies disperses, però properes, denominats el Pla de Grassetes, al nord-est del terme, i la Frau al nord, ja a prop d'Oristà.

Geoportal


El portal municipal d'informació geogràfica (geoportal) és un punt d'entrada centralitzat per a tota la informació i recursos relacionats amb la informació territorial. Un dels principals objectius d'aquest portal és facilitar l'accés de la informació geogràfica a totes les administracions públiques, al sector privat i a la ciutadania, posant al seu abast visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats. Aquests geoportals estan d’acord amb els principis de les IDE de rang superior i amb la iniciativa europea INSPIRE.

Enllaç al portal municipal d'informació geogràfica de l'Ajuntament de Santa Maria d'Oló

Darrera actualització: 19.03.2018 | 07:59
Darrera actualització: 19.03.2018 | 07:59