Ekko

EKKO és una banda d'Osona amb dos membres d'Oló. Es pot definir com un grup de rock, amb guitarres potents, lletres sentides en castellà i ritmes que inviten a moure-se, sense deixar de fer alguna que altra lenta, d'aquelles que no deixen indiferent.

El grup va néixer el 2013 de la mà del bateria (Antu) de Santa Maria d'Oló i el cantant (Reims), que, després de tocar junts en un grup de curta durada, van decidir formar el seu propi grup i fer el que sempre havien volgut, rocanrol. El primer a incorporar-se va ser el baixista (Marc), també d'Oló, que de seguida porta el quart membre del grup, el guitarra solista (Carles). Després d'uns mesos arriba l'últim membre d'EKKO, un segon guitarra (Xevi). Per motius personals, a mitjan 2014, el guitarrista Carles decideix deixar el grup i cedeix el lloc a Arthur, que aporta aire fresc i energia per continuar avançant. 

El 2014, amb uns temes ja a la butxaca, la banda decideix presentar-se al concurs de bandes emergents (CACTUS) organitzat per la sala Pasternak de Vic, concurs que guanyen i que els permet gravar el seu primer treball com a grup Hasta el último aliento el 2015. Amb aquesta maqueta fan la seva primera gira petita de presentació de la banda tocant en diversos pobles de Catalunya.
El 2016 va ser un any important: en Xevi Carpio deixa la banda just abans de començar a gravar el seu proper treball. Al maig graven el seu segon treball, el seu primer LP de 10 temes als AB Recording Studios. Aquest àlbum es va finançar gràcies a un crowdfounding.

Editat per un important segell discogràfic, Rock Estatal Records, Día Cero surt el 30 de septembre de 2016, marcant un abans i un després en la trajectòria de la banda. Llavors s'hi incorpora el Marc Vilanova per defensar Día Cero per tot el territori nacional. 
 

Començant en el Sielu de Manresa la seva gira de presentació, Día Cero Tour, els portarà per ciutats com València, Barcelona, Bilbao o Madrid i a tocar amb artistes com Gritando en Silencio o Sínkope.

Després d'un 2017 de gira i després de gravar el seu segon álbum Las leyes de su jauría, Arthur Salas, guitarrista, decideix abandonar la banda. És remplaçat per Jordi Font, qui agafa el relleu i acompanya el grup en la gira de presentació del nou disc per tot el país.

Veu: Mark Ramon
Baix: Marc Canamasas
Guitarra: Jordi Font
Guitarra: Marc Vilanova
Bateria: David Antonell 

Darrera actualització: 31.07.2019 | 09:53