Miracle Sala i Farré

Nascuda a Santa Maria d’Oló l'any1967, llicenciada en Filologia Clàssica, s’ha dedicat a la docència i ha continuat els estudis humanístics amb màsters de literatures europees i d’ensenyament del català. També ha col·laborat en iniciatives culturals, tant a Oló (creació d’un corpus d’olonismes o lèxic local) com a Girona (trobades mensuals amb un grup d’escriptors).

En els inicis de la seva trajectòria literària obtingué diversos guardons, tant en relat curt com en poesia. Té publicats contes en diferents mitjans i en els volums conjunts Contes de Girona, del col·lectiu De Nou en Nou (Girona, 2005), El mossèn de les putes (l’Escala, 2007), A l’altra banda de l’ombra (Tremp, 2007), Qui no emprèn, el gat pentina, del col·lectiu AdN (2008), i en dos reculls de la Fira del Microrelat (Girona, 2014).

Web de Miracle Sala: http://miraclesala.com/

La força de les paraules (2017) és un recull de contes que evoquen la infantesa i els paisatges del poble de l'autora, Santa Maria d'Oló, a través d'un joc que barreja el record amb la fantasia. La majoria dels contes relaten episodis, viscuts o imaginats, des dels ulls d'una nena que viu en un entorn rural i que creix enmig d'una família nombrosa, uns veïns que coneix bé i la seva colla d'amics. Una reineta que té un somni, una bassa plena de misteri, la sorpresa del primer mort, reunions familiars de diumenge a la tarda... Aquestes i altres formen un total de vint-i-cinc històries, narrades a partir d'un eix comú: la fascinació per la llengua i la seva força. Les paraules agermanen la gent i la natura, els jocs i les tasques de pagès, les cases i el carrer, el goig de viure i la contundència de la mort. 

Existeix una versió llegida a youtube: https://www.youtube.com/watch?v=sGWVeoSRkwY

Publicacions literàries

  • Contes diversos publicats a diferents mitjans (Regió 7, El pou de la Gallina, Avui, Ologràfic, El Periódico, Escribir y Publicar, www.relatsencatala.cat, www.vullescriure.cat, www.nuvol.com, Ara, Revista de Girona, Ronçana, Bloc La bona confitura).
  • Contes publicats a la xarxa:
  • Conte “Ponts de Girona” dins el recull Contes de Girona del col·lectiu De Nou en Nou (Girona, 2005).
  • Conte “Un cas de vida o mort” dins el recull El mossèn de les putes, narracions guanyadores i finalistes del Premi de Narració Breu Víctor Mora (L’Escala, 2007).
  • Conte “Fata Morgana” dins el recull A l’altra banda de l’ombra”, narracions guanyadores i finalistes del Premi Vent del Port (Tremp, 2008).
  • Conte “Investigació privada” dins el recull Qui no emprèn, el gat pentina del col·lectiu AdN (JCI, Girona, 2008).
  • Microcontes en dos reculls de la Fira del Microrelat (Girona, 2014).
  • Contes “Camp de blat”, “Paraula de mula” i “Fe de novícia” dins el recull Carner davant 12 miralls (Casa Elizalde, 2017).
  • Contes “Punt de llibre” i “Pastís d’aniversari” dins el recull Sant Jordi 2017 – VullEscriure (VullEscriure, 2017).
  • La força de les paraules (Cossetània, 2017). II Premi de Narrativa Món Rural. Sumari i dos contes de mostra.

Darrera actualització: 31.10.2019 | 07:54