Esteve Manubens

L'Esteve Manubens és un retratista de Santa Maria d'Oló.

La seva afició al dibuix li ve de molt petit, des de l’escola, participant en concursos de dibuix al carbó i obtenint premis a l’edat de 9 anys, i l'ha acompanyat tota la vida.

Als 14 anys va començar els seus estudis de dibuix i pintura al taller del mestre Vilajosana de Manresa, i durant set anys va aprendre les diferents tècniques del carbó, l’aquarel·la i l’oli, participant en nombroses exposicions col·lectives i en concursos de pintura ràpida.

Durant l’impàs de la seva vida professional va descobrir la tècnica del pastel i, amb aquesta, l'afició al retrat, tema predominant en les seves obres. En els seus retrats s'hi pot veure no solament la semblança de cada persona, sinó la seva pròpia personalitat i, en la mirada dels seus ulls, el reflex del seu interior.

La seva obra té una tendència a l'impressionisme degut a la seva primera etapa pictòrica, però amb una alta càrrega de realisme i sensibilitat. Per tant, cal veure les seves obres gaudint de la seva impressió, però analitzant amb molt detall la pintura.  

Darrera actualització: 31.07.2019 | 07:48