Cribatge massiu Covid-19 a Artés.

Dimecres, 5 de maig de 2021 a les 00:00

Les proves s'adrecen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació.

El Departament de Salut ha començat a Artés la campanya de cribratges massius amb proves diagnòstiques de la Covid-19 a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, que es fa a través dels Centres d'Atenció Primària.

Les persones que hi participen podran recollir l'estoig d'autopresa al CAP d'Artés els dimarts de 10 a 13h i els dijous de 15 a 18h.

En el moment de la recollida del kit, un gestor Covid s'encarregarà de registrar les dades dels participants per fer-ne el seguiment. La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts des de la recollida de la mostra.

El laboratori del Banc de Sang i de Teixits analitzarà les mostres rebudes. Les persones que hagin participat en el cribratge podran consultar el resultat de la PCR a La Meva Salut entre 48 i 72 hores des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se'ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l'estudi de contactes i dictar l'aïllament pertinent.

Darrera actualització: 05.05.2021 | 08:59