Dia de l'eliminació de la violència vers les dones

Dimecres, 23 de novembre de 2022

Des de Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona ens fan arribar aquesta informació:

 

l’enllaç de l’Especial Biblioteques 25N-2022, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones, elaborat conjuntament per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

 

Enguany hem inclòs com a Inspiradoresa les “Germanes Mirabal” que van ser brutalment assassinades el 25 de novembre de 1960, pel dictador Trujillo (República Dominicana). En honor a aquestes valentes activistes,  i en memòria d’aquest crim, l’any 1999, l'ONU va declarar el 25 de novembre com a Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

 

Per altra banda, hem  creat un nou calaix anomenat L’amor romàntic, és amor? en el qual volem posar l’accent en els mites de l’amor romàntic, i la seva intrínseca vinculació amb les relacions afectives tòxiques i les violències masclistes.

 

En aquest especial de la Biblioteca Virtual 25 N s’ofereixen, a més, diversos continguts i recomanacions en forma d’assaigs, novel·les,  pel·lícules, contes, còmics, blogs, etc., per contribuir a la visibilitat  de les opressions i violències envers les dones per tal de denunciar la cultura patriarcal que està a la base.

Darrera actualització: 23.11.2022 | 07:52