Mapa del patrimoni cultural d'Oló

Dimarts, 16 de de febrer de 2021 a les 00:00

Presentem una nova eina de coneixement local, el MAPA DE PATRIMONI CULTURAL, a l’enllaç https://patrimonicultural.diba.cat/municipi/santa-maria-dolo  el podeu consultar, es tracta de més de 400 fitxes amb molta i valuosa informació: la seva ubicació, la classificació, la història... una eina on perdre’s cercant coses que coneixem i coses que desconeixem.

Us animem a gaudir del nostre patrimoni, des de l’arquitectura a llocs d’interès natural, també patrimoni immaterial com contes, llegendes o cançons.

 

Us demanem que consulteu les fitxes, visiteu els llocs i ens ajudeu a esmenar possibles errors o mancances, ens podeu fer els vostres suggeriments a l’adreça st.m.olo@olo.cat i mirarem de anar millorant el mapa.

 

El present treball l’ha realitzat el professional autònom Jordi Piñero Subirana per encàrrec de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. Jordi Piñero és llicenciat en Història i tècnic en patrimoni cultural; El treball s’ha portat a terme entre els mesos d’octubre de 2019 i juliol de 2020.

 

Cal agrair l’ajuda indispensable de molta gent del poble, propietaris, masovers i a tothom que ha atès amablement a en Jordi i li ha donat moltes dades amb les que conformar les fitxes del mapa.

 

Properament, qual les condicions sanitàries ho permetin, es farà una presentació pública on podrem compartir l’experiència i presentar-vos aquesta valuosa eina amb el convenciment que  serà molt útil a tothom.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 12:27