Recursos educatius per a professionals i joves

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 00:00
Benvolguts i benvolgudes,
 
Us enviem diversos recursos i informacions que creiem que poden ser d’interès per vosaltres, pels i per les vostres professionals i pel jovent durant aquest excepcional període.

 
 
Des de la Direcció General de Joventut hem publicat dues guies amb consells pràctics perquè les persones joves i els professionals de joventut puguin gestionar el confinament amb equilibri emocional  NOTA DE PREMSA.
 
Teniu disponible en línia la guia “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a professionals que treballen amb joves durant el confinament” editada per la Direcció General de Joventut (DGJ), en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació Emocional, amb consells pràctics, idees i recursos perquè els i les professionals de joventut puguin acompanyar les persones joves en aquest moment de confinament i mantenir l’equilibri emocional, l’ànim de superació i l’esperit cooperatiu.
 
També s’ha editat una segona guia “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament” adreçada als i les joves per contribuir a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la salut mental de la gent jove.
 
Us animem a fer-ne difusió el màxim de difusió a les vostres XXSS o penjar-ho a les vostres webs per tal que arribi al màxim de persones joves i als/les professionals de joventut. Des de Joventut també es farà arribar aquesta guia a les associacions juvenils i entitats de serveis a la joventut inscrites al cens de la DGJ, incloses les més de 700 entitats d'educació en el lleure que hi ha a Catalunya
 
Aquests dos recursos d’acompanyament emocional que la DGJ ha posat a disposició de la joventut catalana i dels professionals se sumen al consultori psicològic en línia que Joventut va obrir la setmana passada al web Confinats.cat.
 
Us informem també que lOficina Jove de Treball (OJT) continua prestant atenció a les consultes laborals de manera telemàtica a través de l’assessoria en línia i del correu electrònic: jovetreball.tsf@gencat.cat. Així mateix, l’oficina també va difonent infografies pràctiques a través de les xarxes de Joventut, on recomana quines passes seguir davant d’un ERTO o com aprofitar el confinament per preparar un bon currículum. L'Oficina Jove de Treball ofereix assessorament online a les persones joves emprenedores. Poden enviar la seva consulta a jovetreball.tsf@gencat.cat 
 
Pel que fa a l'àmbit educatiu, com segurament sabreu, s'aprova el nou calendari de les proves d'accés a la universitat en convocatòria ordinària subjecte a l'evolució de la pandèmia.
 
I en darrer lloc, podeu consultar tota la informació sobre les mesures en relació al #coronavirus SARS-CoV-2 aplicades i recomanades pel Departament aquí: http://bit.ly/3cQAN5T 
  
Podreu trobar més informacions i novetats sobre els diferents àmbits temàtics al twitter de Joventut (@joventutcati al la Xarxa Nacional d'Emancipació (@xarxa_xnej)
 
Per qualsevol dubte o qüestió, estem a la vostra disposició.


 
 

Darrera actualització: 06.04.2020 | 10:24