El Forn de calç de la riera

El forn es va construir dins la propietat del mas de la Riera. La seva utilització com a forn data de finals de segle passat i es va utilitzar fins poc després de la darrera Guerra civil.

Sembla un petit pou de glaç reaprofitat, ja que les mides interiors són desproporcionades comparat amb els habituals d'un forn de calç. Aquesta suposició queda avalada per les diferències de textures de la paret frontal (s. XIX) i de la de l'interior (XVIII).

El forn es troba allunyat de la casa de la Riera, a prop del camí que porta al mas. La planta és circular, d'uns 5 m de diàmetre, per 7 m de profunditat. L'accés és al costat del camí i el recinte del forn està excavat en un marge que dona a aquest camí. És construït en pedra de petites dimensions, però força regular i ben tallada.

L'entrada s'aconsegueix mitjançant un cos avançat construït en pedra de forma rectangular, on hi ha un petit passadís d'un metre d'amplada aproximadament, construït en maó i de 3 m de profunditat que condueix a l'interior del forn.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 11:58