Les esglésies - L'església moderna d'Oló

És l'actual església parroquial, situada en el punt més pla del poble, a prop de la zona on hi ha els principals comerços i de l'Ajuntament. Ha substituït l'antiga església parroquial de dalt del poble. És una església moderna, construïda a partir de l'any 1950. Es va beneir el 1963. La seva construcció va anar a càrrec del matrimoni Roger-Vidal, amos de la fàbrica més important del poble. És obra de l'arquitecte Manuel Puig i Janer, decorat per Josep Artigues i Basté. És un edifici modern de línies agosarades, ple de simbolismes. L'església és dedicada a l'Assumpció de la Mare de Déu.

Església d'una sola nau, amb façana principal encarada a sol ixent. Té la capella adossada i el campanar separat de l'església i situat al cantó de migdia. En la façana es distingeixen clarament dues parts, determinades per un voladís sobre la porta, de línia quebrada amb funció de porxo. La porta d'accés queda definida per un arc escarser .

Estructuralment hi ha uns nervis oberts cap enfora, de pedra, que sostenen la teulada de ciment armat. En la part superior de la façana s'obren dos vitralls de colors, que són un motiu d'embelliment, així com un mosaic situat entre els finestrals i sobre la porta. L'absis presenta una forma irregular corbada, estructurat en quatre fileres de finestretes que van del sòcol a la teulada. Les parets són obrades amb totxos, mentre que el sòcol és de pedra. El campanar segueix la mateixa línia que l'església.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 11:28