Les esglésies - Ruta de l'art Barroc

Tenim al poble dues mostres d’art barroc de l’època que es poden visitar, l’església vella d’Oló, a la part antiga del poble i l’altre al nucli rural de Sant Joan d’Oló, a 6 km del poble.

1. L'església parroquial de Santa Maria d'Oló  
 L'església parroquial de Santa Maria d'Oló conserva dos retaules barrocs. El retaule major, dedicat a la Mare de Déu Assumpta, és obra de l'escultor manresà Pau Sunyer. La seva construcció fou contractada l'any 1663 i es va acabar l'any 1673. De planta poligonal, amida 8,40 m d'alçada per 6,30 m d'amplada. Cal remarcar-ne el bon tall de les escenes bíbliques i marianes representades en els diversos plafons. El retaule fou restaurat l'any 1991.  
En la nau lateral dreta es conserva un petit retaule de Sant Isidre.  
Per anar-hi: En arribar al poble cal seguir els indicadors en direcció al casc antic del poble.

2. L'església parroquial de Sant Joan d'Oló  
 A l'església parroquial de Sant Joan d'Oló s'han conservat tres retaules. El major, dedicat a Sant Joan Baptista, també és obra de l'escultor Pau Sunyer. La construcció del retaule està documentada a partir de l'any 1660 i, per tant, és una obra anterior al retaule major de Santa Maria d'Oló. El més remarcable del retaule de Sant Joan d'Oló és el monumental sagrari-expositor, un dels pocs testimonis d'aquest element conservat in situ. Les sis teles pintades són d'autor desconegut.

El retaule de la Mare de Déu del Roser és el resultat de la reforma d'un retaule anterior feta l'any 1645 per l'escultor Jacint Possa.

D'autor desconegut, el retaule de Sant Isidre, és una bonica obra barroca de principis del segle XVIII. Fou daurat l'any 1781.

Per anar-hi: Des del poble, cal seguir la carretera rural en direcció a Horta d'Avinyó. La pàrroquia de Sant Joan d'Oló es troba a mig camí.

Més informació sobre els retaules barrocs aquí.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 11:08